maanantai 21. tammikuuta 2013

Manteli-omenakranssi

SLY-parini lähetti tammikuun paketin mukana myös ohjeen manteli-omenakranssiin. Näitä tuli myös tehtyä viikonloppuna. :) En ollutkaan koskaan aikaisemmin leiponut kranssia, joten ohje tuli kuin tilauksesta. Kiitos siis parilleni tästäkin ohjeesta!

Manteli-omenakranssi

Annos pullataikinaa (puolen litran taikina)

Täyte:

150g mantelimassaa
1-1½dl omenasosetta
(1tl perunajauhoja)
1½dl rusinoita

Pinnalle: mantelilastuja, raesokeria


Ota 1/3 valmista, kohotettua pullataikinaa ja kaaviloi se n. 30x40cm suuruiseksi levyksi. Käytä myös aina täytteestä 1/3 yhteen kranssiin. Pehmennä mantelimassa omenasoseella, johon voit tarvittaessa lisätä perunajauhoja, voimakkaasti sekoittaen. Levitä täyte taikinalevylle ja ripottele päälle rusinoita. Kääri levy rullalle ja jaa se 12-14 palaan. Aseta palat leivinpaperin päälle uunipellille kranssin muotoon. Tee muut kaksi kranssia samalla tavalla. Anna leivonnaisten kohota. Voitele ne munalle ja ripottele pinnalle mantelilastuja ja raesokeria. Paista leivonnaiset 200 asteessa 20-25 minuuttia.

---------

Leivonnan humussa minulta jäi nuo mantelilastut laittamatta, ja hoksasin sen vasta siinä vaiheessa kun kranssit olivat jo valmiita... Mutta hyvää oli, kun vähän maistelin ennen pakkaseen laittoa... ;)

7 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen -Mammalassa meillä on perinteisesti aina pullakranssia tarjolla mantelimassasisuksella :)

    VastaaPoista
  2. Aikoinaan ei kunnon kekkereitä syntynyt ilman pullakranssia! Siitä piti aloittaa, sitten kahvikakkua....vaikka vesi valui suupielistä täytekakkuja katsellessa.
    Onneksi ajat ovat mutuneet, mutta peruspullaa ja hilloleetaa tekee usein mieli :D

    VastaaPoista
  3. Kranssi onkin aivan kokeilematon juttu Mariankin keittiössä. Mummikin taisi aina tehdä vain leetaa. No nyt alkaa tekemään mieli pullaa...

    VastaaPoista
  4. Heippa,

    Ihanan näköinen kranssi ja varmasti herkullista.

    Olen muuten parisi Sly 22 kierroksella ja nyt pääsen uudella innolla tutustumaan blogiisi.

    Kohta siis tavataan paketin muodossa.

    Terkuin.
    Sly parisi kierroksella 22

    VastaaPoista