sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Kauralastut

Tässäpä helppo ja nopea kauralastujen ohje, jonka sain pariltani! Ei mennyt kauaa, kun nämä tein! Kauralastuja on tullut tehtyä joskus monia vuosia sitten, ja nyt kun uusimmassa SLY-paketissani oli näihin ohje, niin pakkohan niitä oli heti kokeilla! Kiitos parilleni! :)


Kauralastut 

100g voita
1,5dl sokeria
3dl suuria kaurahiutaleita
1rkl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1 kananmuna

Sulata kattilassa rasva ja sekoita joukkoon sokeri. Siirrä kattila pois levyltä. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe kaurahiutaleisiin ja lisää ne taikinaan. Sekoita hyvin ja lisää kananmuna. Anna taikinan kiinteytyä n. 10 minuuttia. Paista ensin koekakku, niin näet, miten taikina leviää ohueksi lastuksi pellille. Jaa taikina kahdella lusikalla (kahvilusikalla) pieninä nokareina neljälle leivinpaperille. Joka pellille sopii kerralla 12 kauralastua. Kypsennä pellillinen kerrallaan 200 asteessa n. 8 minuuttia, kunnes kauralastut ovat vaaleanruskeita. Jäähdytä kauralastut tasaisella alustalla tai kaarevalla alustalla. Kauralastut säilyvät rapeina ja ehjinä tiiviskantisessa, laakeassa tölkissä.

Huom! Jätä reilusti väliä jokaiseen taikinanokareeseen, ettei käy näin... :D Tuo 12 kauralastua/pelti on vain suuntaa antava ja riippuu täysin peltien koosta. Kokeilemalla selviää.... :) Vielä kiitos parilleni hyvästä ohjeesta, näitä tehdään toistekin!

1 kommentti:

  1. NAM :P pitäis itsekkin tehä näitä pian vaikka jäätelöannoksen kans =)

    VastaaPoista